A króm szerepe a fogyásban

Az ördögnyelv italporban krómot is találunk, aminek szintén fontos szerepe van a fogyókúra beindításában. A króm egy olyan ásványi anyag, ami kis mennyiségben megtalálható az emberi szervezetben is és nagy szerepe van abban, hogy a szervezet megfelelően dolgozza fel a glükózt. Az University of Maryland Orvosi Központ magyarázza, hogy míg a krómhiány ritkán fordul elő, az emberek 90%-ának krónikusan alacsony a krómszintje, különösen azoknak, akik megerőltető tevékenységeket végeznek, illetve az idős személyek, a terhes nők, valamint, akik nagy mennyiségű cukrot fogyasztanak. Az ördögnyelv shake-ben azonban nagy mennyiségben jelen van ez az ásványi anyag, mivel már több kutatás is bebizonyította, hogy a króm fontos szerepet játszik a fogyásban.

fogyas-krom

A króm

A króm úgy működik a szervezetben, hogy megkönnyíti az inzulin nevű hormon felszabadulását, így segíti a vércukorszintet szintet tartani. Ha nincs elegendő inzulin a véráramban vagy a szervezet nem tudja azt megfelelően hasznosítani, akkor hiába ettünk meg rengeteg ételt, azokat nem tudjuk hasznosítani, nem tudunk belőle energiát nyerni. E mechanizmus mögött a cukorbetegség áll, amit leginkább az jellemez, hogy a szervezet képtelen az inzulin termelésére vagy hasznosítására. Az ördögnyelv shake azonban krómot tartalmaz, ez pedig segít abban, hogy ezek a problémák elkerülhetőek vagy legalábbis kockázatuk minimalizálható legyen. A Linus Pauling Intézet szerint a krómhiány gyakran együtt jár a glükóz metbolizmusának károsodásával, illetve a fokozott inzulinszükséglettel. Azonban a króm pótlásával az inzulin felhasználása is javul, ami nemcsak a cukorbetegségtől visz minket távolabb, hanem az inzulin felhasználását is hatékonyabbá teszi.

A króm hatása a fogyásra

Nyilvánvaló, hogy e cikken belül elsősorban a króm fogyókúrás tulajdonságaira vagyunk kiváncsiak. A króm nem véletlenül népszerű kiegészítő, és nem véletlenül van jelen az ördögnyelv italporban is, hiszen már több kutatás igazolta, hogy a króm bizonyos mértékben képes elősegíteni a fogyást, ha ezt a kiegészítést egy egészséges táplálkozásba illesztjük be. Egy 2009-es tanulmány megállapította, hogy a króm akkor igazán hatékony a fogyókúra hatékonyságának fokozásában, ha más fogyókúrás növényekkel vagy anyagokkal együtt (pl. ördögnyelv kivonat) együtt használják.

Ördögnyelv termékek

Dr.Herz Ördögnyelvforte 500 mg kapszula 60 db

-8% Dr.Herz Ördögnyelv forte 500 mg kapszula 60 db

Az ördögnyelv hatóanyaga a glükomannán, csökkentett kalóriabevitel mellett segítheti a fogyást.

Ár: 2490 Ft
2695 Ft
Megnézem

JutaVit Ördögnyelvkapszula 120db

JutaVit Ördögnyelv kapszula 120db

Jutavit Ördögnyelv kapszula az ideális testsúlyért és koleszterinszintért zöldtea kivonattal, zöldkávé kivonattal és krómmal.

Ár: 3090 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!