A króm szerepe a fogyásban

Az ördögnyelv italporban krómot is találunk, aminek szintén fontos szerepe van a fogyókúra beindításában. A króm egy olyan ásványi anyag, ami kis mennyiségben megtalálható az emberi szervezetben is és nagy szerepe van abban, hogy a szervezet megfelelően dolgozza fel a glükózt. Az University of Maryland Orvosi Központ magyarázza, hogy míg a krómhiány ritkán fordul elő, az emberek 90%-ának krónikusan alacsony a krómszintje, különösen azoknak, akik megerőltető tevékenységeket végeznek, illetve az idős személyek, a terhes nők, valamint, akik nagy mennyiségű cukrot fogyasztanak. Az ördögnyelv shake-ben azonban nagy mennyiségben jelen van ez az ásványi anyag, mivel már több kutatás is bebizonyította, hogy a króm fontos szerepet játszik a fogyásban.

fogyas-krom

A króm

A króm úgy működik a szervezetben, hogy megkönnyíti az inzulin nevű hormon felszabadulását, így segíti a vércukorszintet szintet tartani. Ha nincs elegendő inzulin a véráramban vagy a szervezet nem tudja azt megfelelően hasznosítani, akkor hiába ettünk meg rengeteg ételt, azokat nem tudjuk hasznosítani, nem tudunk belőle energiát nyerni. E mechanizmus mögött a cukorbetegség áll, amit leginkább az jellemez, hogy a szervezet képtelen az inzulin termelésére vagy hasznosítására. Az ördögnyelv shake azonban krómot tartalmaz, ez pedig segít abban, hogy ezek a problémák elkerülhetőek vagy legalábbis kockázatuk minimalizálható legyen. A Linus Pauling Intézet szerint a krómhiány gyakran együtt jár a glükóz metbolizmusának károsodásával, illetve a fokozott inzulinszükséglettel. Azonban a króm pótlásával az inzulin felhasználása is javul, ami nemcsak a cukorbetegségtől visz minket távolabb, hanem az inzulin felhasználását is hatékonyabbá teszi.

A króm hatása a fogyásra

Nyilvánvaló, hogy e cikken belül elsősorban a króm fogyókúrás tulajdonságaira vagyunk kiváncsiak. A króm nem véletlenül népszerű kiegészítő, és nem véletlenül van jelen az ördögnyelv italporban is, hiszen már több kutatás igazolta, hogy a króm bizonyos mértékben képes elősegíteni a fogyást, ha ezt a kiegészítést egy egészséges táplálkozásba illesztjük be. Egy 2009-es tanulmány megállapította, hogy a króm akkor igazán hatékony a fogyókúra hatékonyságának fokozásában, ha más fogyókúrás növényekkel vagy anyagokkal együtt (pl. ördögnyelv kivonat) együtt használják.

Ördögnyelv termékek

Dr.Herz Ördögnyelvforte 500 mg kapszula 60 db

Dr.Herz Ördögnyelv forte 500 mg kapszula 60 db

Az ördögnyelv hatóanyaga a glükomannán, csökkentett kalóriabevitel mellett segítheti a fogyást.

Ár: 2695 Ft
Megnézem

JutaVit Ördögnyelvkapszula 120db

JutaVit Ördögnyelv kapszula 120db

Jutavit Ördögnyelv kapszula az ideális testsúlyért és koleszterinszintért zöldtea kivonattal, zöldkávé kivonattal és krómmal.

Ár: 3090 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!